Om Carina Berger

Ceremonier är viktiga inslag i våra liv. Vi uppmärksammar en händelse genom att samlas under former där sång, musik och tal får sätta tonen. För mig är det viktigt att nå fram med orden, att de känns äkta och bär en meningsfullhet. Andra säger om mig, att jag är bra på att lyssna och skapa kontakt. Som person har jag en varm och empatisk framtoning.

Intentionen är att spegla det som min uppdragsgivare vill framhålla. Oavsett vilken händelse som ligger till grund för en ceremoni, är det dess innehåll och avtryck som är mitt uppdrag att fånga.

Jag har mer än 10 års erfarenhet av att hålla avskedsceremonier och har mött många i livets olika faser. Om du tror att jag kan vara rätt person att hjälpa er, ta kontakt med mig, så börjar vi där.

Borgerlig officiant och samtalsterapeut

Under många år jobbade jag inom begravningsbranschen, både i rollen som borgerlig officiant och kundrådgivare. Jag trivdes och tyckte om att hjälpa anhöriga, vara deras stöd. Det berikade mig på flera sätt och efter att ha genomfört ett stort antal begravningar föddes tanken att ägna mig mer åt skapa och hålla borgerliga begravningar och tog steget att göra det på frilansande bas. 
Jag har också arbetat med individuell coaching och samtalsstöd och har upplevt det meningsfulla i att stödja och hjälpa människor hitta balans och energi i sitt liv.

Människor i min omgivning har uttryckt att jag är bra på att lyssna och skapa kontakt och får många att känna sig trygga. Som person har jag en varm och empatisk framtoning och uppskattas för mitt personliga sätt att förmedla minnesord vid begravningar. Genom att stödja och hjälpa anhöriga till att göra egna och personliga val blir avskedsstunden minnesvärd på ett sätt som får en djupare innebörd.

Min lärdom är att vi alla har en inneboende kraft att utnyttja men när det kommer till att bearbeta en förlust av något slag måste det få ta sin tid. Att uppleva sorg är något vi alla får erfara och det vi kan göra när den väl kommer, är att låta den finnas med oss ett tag, acceptera den, tills vi en dag upptäcker att den inte tynger ned oss längre. Vi ser åter det vackra i livet och hittar tillbaka till glädjen.

”Officiant Carina gjorde ett mycket seriöst och bra arbete. Ceremonin var värdig, andaktsfull och fin och hon var väl förberedd.”

Vad säger andra om Carina

”Vill verkligen tacka, från djupet av mitt hjärta för all värme och kärlek du delade med dig av i ceremonin igår.
För mig ger den en slags balans mot all sorg och smärta som ofrånkomligt måste finnas när man tvingas begrava sitt barn. 
Flera av gästerna uttryckte efteråt att det var den absolut vackraste begravning de varit på och jag kan bara hålla med. 
Du var verkligen utsänd. 
Tack ❤️”

”Otroligt proffsig och värdig hantering av en extremt svår uppgift! När du talade om mormor gav du inte sken av att ha känt henne, men fick det ända att låta personligt och innerligt. Jag kan starkt rekommendera!”

”Du gjorde vår systers begravning till ett fint minne för oss allihopa som var där. Vi hade tur som fick just dig som officiant då du kunde prata om vår syster precis som om du hade känt henne, det kändes otroligt bra att du förstod och kunde förmedla hur Karin var som person när hon levde. Trots att vi syskon berättade väldigt osammanhängande om henne så kunde du få ihop det till en fin levnadsbeskrivning. Du passar fantastiskt bra som officiant, mjuk, lugn och behaglig.”

”Kära Carina, tack för avskedsceremonin. Du har givetvis gjort dylikt åtskilliga gånger, men ändå kändes det inte som något rutinmässigt för din del.  Du gav uttryck för värme och medkänsla samt visade respekt och värdighet i denna för oss tunga och smärtsamma stund. Det var mycket trösterikt. Och dina ord var väl valda, träffsäkra, inte för mycket eller för lite. Jag önskar dig allt gott!”

”Det blev så fint! En vacker dag för pappa! Roshjärtana var fantastiska! Du har varit toppen Carina – tack för allt fixande och trixande. Må gott och återigen ett stort tack!”

”Jag vill tacka dig för ett mycket professionellt och kundfokuserat genomförande av uppdraget, samt mycket sympatisk, trevlig och tillmötesgående attityd.”

”Vi är jättenöjda med begravningen. Alla tyckte det var jättefint. Du gjorde ett superbra jobb. Tack för det! Hälsar och tackar så mycket från mina syskon oxå!”

”Tack Carina för att du med din inlevelse och känsla fick Kent att kännas så levande och närvarande, när släkt och vänner samlats för att ta sitt sista farväl.”

”Begravningen var helt magisk! Allt var precis som jag hade hoppats på! Tusen tack för allt.”

”Du gav ett lugn och en harmoni till den svåra men viktiga stund vi hade i avskedet.”

”Vi vill tacka dig för att du hjälpte oss med begravningen. Allt känns väldigt bra nu efteråt och vi tycker att du lyckades fånga mammas person väldigt bra.”

”Stort tack för ditt minnestal på x begravning. En fin mix, personligt men samtidigt existentiellt.”

”Ett varmt tack för att du gjorde begravningsceremonin till ett fint minne för mig och min familj. Det kändes verkligen bra och flera kommenterade hur fin den var. X var mycket nöjd.”

”Vi var mycket nöjda med mammas begravning. Den blev just så som vi och hon hade önskat. Tack för att du framförde talet på ett så finstämt sätt!”

”Stort stort tack för att du på ett sånt fint sätt ledde oss igenom mammas begravning idag. Du har fångat och tolkat mammas person väldigt bra. Alla gäster uttryckte stort beröm över dig. Minnesstunden efteråt på Stallmästargården blev mysig med mycket prat och varm gemenskap.”

”Jag, mamma och min syster, vill tacka för gårdagen. Vi var så himla nöjda med dig som officiant, och det var många av de deltagande som sa att det var en av de finaste begravningarna de sett eftersom den var så personlig och du var så duktig på detta.”

”Officiant Carina gjorde ett mycket seriöst och bra arbete. Ceremonin var värdig, andaktsfull och fin och hon var väl förberedd.”

”Tack för ditt engagemang och otroligt fina och trygga genomförande av begravningsceremonin, det är vi alla så glada och tacksamma för.”

”Jag vill tacka dig för dina minnesord under begravningsceremonin för min mamma. Du lyckades verkligen fånga hennes liv och historia och du återgav den på ett mycket fint och värdigt sätt. Hela ceremonin var fin och på ett sätt som jag och som jag tror även mamma skulle velat ha haft.”

 

info@carinaberger.se

0700-152529

www.carinaberger.se